Clan of Stork's
Bearded Collies

   

   

Hallo, ik ben Marja Ojevaar. Honden spelen mijn hele leven al een grote rol. Sinds 1993 ben ik totaal verknocht aan de Bearded Collie. Elke Beardie eigenaar weet wanneer je eenmaal één Beardie hebt gekocht je meestal eindigt met meerdere Beardies.

Sinds oktober 2008 woon ik samen met mijn lieve man Marc en al onze beesten in het mooie Retie te België. Hier hebben we een prachtig bungalowtje met veel grond waar de honden en wij enorm genieten. Een indruk van ons huis en de grond er om heen zie je bij “impressies Ojevaarsnest”.

Door het kopen van mooie honden bij de Firstprizebears kennel en de goede combinaties maken lopen er nu heel wat Clan of Stork's rond die het erg goed doen in de showring. Maar bovenal hebben we in de loop van de jaren heel wat mensen gelukkig gemaakt met een prachtig en gezond pupje.

Er valt iedere dag nog veel te leren over dit fantastische ras.

Op dit moment lopen er 9 Beardies bij ons rond. De oudste is op het moment ons teefje Hollywood (Ch. Firstprizebears YRodeo Drive). Zij is van 1999. De jongsten zijn van mei 2011. Onze Dodge en Kookie – de kleine zwarte ondeugende benjamins van het stel. Zij zijn gefokt door ons.

Tevens hebben wij inmiddels een paar Chinese Naakthondjes. Meer hierover op onze andere website.

Ons roedeltje van 10 leeft gezellig met en bij ons in huis. Ook onze puppy´s worden in huis geboren en verzorgd tot het moment van uitvliegen naar de nieuwe eigenaren.

Geregeld fokken wij een nestje pups. Gefokt wordt alleen met honden die niet belast zijn met HD en vrij zijn van erfelijke oogziekten. De honden dienen te beschikken over uitmuntende showkwaliteiten. Het karakter van de ouderdieren moet ook het typische Beardiekarakter zijn. Vrolijk, vrij, levendig en absoluut vrij van elke vorm van agressie.

Het maken van de combinaties is altijd een leuke en spannende tijd. Worden de pups zoals van te voren uitgedacht? Maar vooral … vinden we weer geweldige adressen voor onze pups waar ze heerlijk Beardie kunnen zijn?! Gelukkig hebben we daar tot op heden alleen maar mee geboft. Daarom een bedankje aan al onze puppy-eigenaren. Jullie maken het leuk om te fokken.

De kennelnaam, “Clan of Stork’s”, wat zoveel betekent als “Groep vd Ooievaars”, is natuurlijk afgeleid van mijn achternaam ð Ojevaar.

Wilt u na het bekijken van deze website nader kennismaken met ons en/of onze Beardies, schroom dan niet en neem contact op of kom gezellig aan. Retie ligt 15 minuutjes van Eindhoven en 5 minuutjes van de grens.

 

Tot slot. Veel van de foto's die op deze homepage staan zijn gemaakt door Alice van Kempen. Wilt u meer van haar prachtige werk zien surf dan eens naar haar homepage www.alicevankempen.com

The happy Beardie Couple