Clan of Stork's
Bearded Collies

   

   

Hoi, ik ben Marja Ojevaar. Honden spelen mijn hele leven al een grote rol. Sinds 1993 ben ik totaal verknocht aan de Bearded Collie. Elke Beardie eigenaar weet wanneer je eenmaal één Beardie hebt gekocht je meestal eindigt met meerdere Beardies.

Sinds oktober 2008 woon ik samen met mijn lieve man Marc, onze honden en overige beestjes (twee mini varkenstjes, 3 pony's, Maine Coons, eenden, ganzen, kippen) in het mooie Retie te België. Hier hebben we een prachtig bungalowtje met veel grond waar de honden en wij enorm genieten. Een indruk van ons huis en de grond er om heen zie je bij “impressies Ojevaarsnest”.

Door het kopen van mooie honden bij de Firstprizebears kennel en de goede combinaties maken lopen er nu heel wat Clan of Stork's rond die het erg goed doen in de showring. Maar bovenal hebben we in de loop van de jaren heel wat mensen gelukkig gemaakt met een prachtig en gezond pupje.

Er valt iedere dag nog veel te leren over dit fantastische ras.

Op dit moment lopen er 6 Beardies bij ons rond. De oudste is op het moment onze reu Twister. Hij is van 04-2007.

Ons roedeltje leeft gezellig met en bij ons in huis. Ook onze puppy´s worden in huis geboren en verzorgd tot het moment van uitvliegen naar de nieuwe eigenaren.

Inmiddels fokken wij nog meer heel af en toe, maar als we een nestje fokken dan wordt alleen gefokt met honden die niet belast zijn met HD, ED en vrij zijn van erfelijke oogziekten. De honden dienen te beschikken over uitmuntende showkwaliteiten. Het karakter van de ouderdieren moet ook het typische Beardiekarakter zijn. Vrolijk, vrij, levendig en absoluut vrij van elke vorm van agressie.

Het maken van de combinaties is altijd een leuke en spannende tijd. Worden de pups zoals van te voren uitgedacht? Maar vooral … vinden we weer geweldige adressen voor onze pups waar ze heerlijk Bearded Collie kunnen zijn?! Gelukkig hebben we daar tot op heden alleen maar mee geboft. Daarom een bedankje aan al onze puppy-eigenaren. Jullie maken het leuk om te fokken.

De kennelnaam, “Clan of Stork’s”, wat zoveel betekent als “Groep vd Ooievaars”, is natuurlijk afgeleid van mijn achternaam Ojevaar.

Wilt u na het bekijken van deze website nader kennismaken met ons en/of onze Beardies, schroom dan niet en neem contact op. Retie ligt 15 minuutjes van Eindhoven en 5 minuutjes van de grens.

Voor nu, veel plezier met de website bekijken en wellicht tot ziens.

Groetjes,

Marc & Marja

 

The happy Beardie Couple